21 Aralık 2017 Perşembe

Kuzine Sobanın Kolay Alma Seçeneği

Rize'nin adeta tarihi olan ve yıllardır başta ev ekmeği olmak üzere , patates, kestane, elma gibi yöresel ürünlerinin pişirildiği, aşhane, mutfak ve oturma odalarında başta odun ve kömür yakarak kullanılan kuzineye, yoğun ilgi gösterilmektedir.
Kuzine ilk olarak bilhassa köy ve mahallelerde evlerde kışın ve çay toplama zamanında yemek pişirmede, bilhassa ev ekmeği yapmada ve ısınmada olmazsa olmaz ev araçlarındandır. Çünkü bizim geleneğimizde ve göreneğimizde yıllardır yer yapmış olan kuzinede pişen yerli ekmeğimiz, kestanemizi, patates ve elmanın lezzetini kuzinenin dışında pişirdiğimiz hiç bir fırında yakalayamayız. Son zamanlarda ise kuzine artık tüm Türkiye ye anlaşmalı kargolar ile satışını gerçekleştirmekteyiz.

kuzine soba
Şu anda satışını yaptığımız kuzineye mevsimin ilk karının yağmasıyla birlikte halkımız yoğun bir ilgi göstermiştir. Çok yer kaplamayan bu kuzinemiz artık şehirdeki evlerde de odun yakarak kullanılmaktadır. Kuzine miz, merkezi ısıtma, yani kaloriferli sistemlerinin yanı sıra, birim, hacim (oda-salon ) gibi alanların ısıtılmasından dolayı yakıt giderlerinin düşük olması nedeni ile yoğun olarak tercih edilmektedir.


Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder